Top 5 Luxe vakanties Algarve

De Algarve staat bekend om haar zon, zee en prachtige stranden met bijzondere rotsformaties. Een vakantie in deze bijzondere regio in Portugal biedt echter meer! Wandel er bijvoorbeeld door schitterende natuurparken, ontdek gezellige witte dorpjes en geniet van lokale gerechten in een Michelin-sterrenrestaurant.

1. Vila Vita Parc Resort & Spa

Dit 'Leading Hotel of the World' biedt alles voor een luxe vakantie in stijl. Het luxueuze Vila Vita Parc Resort & Spa is ongetwijfeld één van de mooiste resorts van heel Portugal. De hoogstaande service en geboden kwaliteit zijn voor kenners een reden om steeds weer terug te keren naar dit resort. 

Vila Vita Parc  Vila Vita Parc  Vila Vita Parc

Vila Vita Parc biedt een scala aan faciliteiten voor jong en oud, uitstekende restaurants en een bijzonder elegant Spacenter. Het resort bestaat uit een in modern Portugese stijl gebouwd hoofdgebouw, het in klassieke herenhuisstijl gebouwde ‘Residence’ en het naar een Moors dorp gemodelleerde ‘Oasis Parc’ met eigen zwembad, ‘Rock Pool’ kinderbad met ligbedden en cabanas. Deze verschillende gebouwen liggen verspreid in een tuinlandschap dat wel 22 ha telt. De fraaie botanische tuinen met geurende bloemen, fonteinen en wandelpaden creëren een exquise, rustgevende sfeer.

Bekijk hier het 5* Deluxe Vila Vita Parc

2. Cascade Wellness & Lifestyle Resort 

Bent u op zoek naar een ontspannen vakantie? Dan kunnen wij u een verblijf in het 5* Cascade Wellness Resort aan de Algarve van harte aanbevelen. Het resort is gelegen in een mediterraan eco-park op een klif en biedt een oase van rust. Daarnaast kunt u hier ook uw hart ophalen op sportief gebied. Naast faciliteiten voor pilates en yoga kunt u hier ook fietsen huren om de omgeving te ontdekken. Kom na een actieve dag tot rust in de Tainai Spa waar u onder meer kunt genieten van diverse schoonheidsbehandelingen en massages. Naast fraaie kamers en suites is een verblijf in een luxe appartement ook mogelijk. Ideaal voor een vakantie met hele gezin of met vrienden!

Cascade  Cascade  Cascade

Silverjet-tip: Begin uw dag goed tijdens een ontspannende yogales met uitzicht op zee.

Bekijk hier het 5* Cascade Wellness Resort

3. Vila Monte Farm House

Vila Monte bevindt zich in een oude 'Fazenda' en is gelegen in de binnenlanden van de Algarve op een schitterend landgoed van 9 hectare met sinaasappel- en olijfboomgaarden. Het is dé plek om tot rust te komen, ver weg van de massa… 

In de uitgestrekte tuinen treft u twee verwarmde zwembaden met ligbedden omringd door ruime zonneweides. Een van de zwembaden is centraal gelegen, het adults only zwembad ligt wat rustiger. Bovendien kunt u in de fraaie tuinen altijd wel een plekje vinden om te ontspannen en genieten van de mooie omgeving.

Vila Monte  Vila Monte  Vila Monte

Wilt u de omgeving ontdekken? Dan biedt Vila Monte u een ruim aanbod lokale experiences (tegen betaling). Variërend van wijnproeverijen en kookworkshops tot activiteiten zoals diepzeevissen en paardrijden. Natuurlijk kunt u er ook op uit trekken met uw eigen huurauto.

Er worden regelmatig filmavonden georganiseerd. Na een filmavond in de openlucht, zakt u nog even onderuit op uw terras en proost u met uw partner op weer een prachtige dag bij Vila Monte. Niet verkeerd toch?

Bekijk hier het 4*Deluxe Vila Monte Farm House

4. Pine Cliffs Hotel & Resort

Dit gezellige resort met een Arabische architectuur, aangevuld met Portugese invloeden, is een van de meest bekende en geliefde resorts aan de Algarve. Het decor van een fraai pijnbomenbos, rode zandsteenkliffen en een schitterend uitzicht over het lange zandstrand van Praia da Falésia geven het resort een unieke ambiance.

  Pine Cliffs  Pine Cliffs  Pine Cliffs

Sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een verblijf in het Pine Cliffs Hotel. Zo biedt de Tennis Academy 5 verlichte tennisbanen en beschikt het hotel over een eigen spectaculair gelegen 9-holes golfbaan. De fraaie Serenity Spa heeft een fitnessruimte, jacuzzi, sauna en groot binnenzwembad. En natuurlijk kunt u hier ook terecht voor verschillende behandelingen en massages.

Pine Cliffs beschikt over enkele uitstekende restaurants. De focus ligt hierbij op de Portugese en mediterrane keuken. Het à la carte restaurant Club House heeft een prachtig uitzicht over de golfbaan. Een echte aanrader!

Het resort biedt verschillende kamers, suites en appartementen. Ideaal voor een luxe vakantie met het hele gezin!

Bekijk hier het 5* Pine Cliffs Hotel & Resort

Bekijk hier het 5* Pine Cliffs Residence & Suite


5. Tivoli Carvoeiro Algarve Resort

Dit resort heeft een fraaie ligging op de Vale Covo kliffen en biedt een adembenemend uitzicht over de Atlantische Oceaan. Het hotel is ideaal voor een ontspannen vakantie voor koppels en families. Vanuit het hotel kunt u heerlijk wandelen langs de kustlijn, waarbij u getrakteerd wordt op prachtige vergezichten en fraaie rotspartijen. Verschillende stranden bevinden zich op minder dan 600 m. Het hotel bevindt zich op korte afstand van het pittoreske dorpje Carvoeiro en op ca. 54 km van de luchthaven van Faro.

Tivoli  Tivoli  Tivoli

Speciaal voor u bieden wij een exclusief pakket aan in samenwerking met Tivoli Carvoeiro, namelijk:
Tivoli Carvoeiro Exclusive Package
- Vluchten met Transavia naar Faro en v.v. (incl. standaard stoelreservering en 20 kg ruimbagage p.p.)
- Toegang tot  de Aspire Lounge op Schiphol of Eindhoven Airport (mits geopend)
- Luxe privétransfer van en naar de luchthaven van Faro
- 4 of 7 overnachtingen in een Deluxe Zeezicht Kamer
- Dagelijks uitgebreid ontbijt
- 1x Diner (exclusief drankjes)
- 1x 30 minuten massage in de Tivoli Spa (per persoon)
- Welkomstattentie met lokale lekkernijen op uw kamer 
- Late check out op de dag van vertrek (indien beschikbaar)